Grenzen stellen

Brenée Brown is onderzoeker en schreef ook verschillende boeken onder meer over kwetsbaarheid en de kracht ervan. In volgend filmpje belicht Brenée Brown het concept 'BIG' (bounderies, integrity, generosity): https://youtu.be/ecb6ExBaW80. Geluk in relaties, zeker in ook in werkrelaties, hangt samen met het kunnen stellen van grenzen. Ze stelt daarin dat de meest succesvolle compassievolle mensen ook de mensen zijn de het best grenzen kunnen  stellen. Volgens Brown betekent empathie en integriteit niet veel zonder 'boundaries'. Grenzen als sleutel. Voor velen is het niet makkelijk omdat we liever buigen voor wat mensen over ons denken, omdat je schrik hebt niet geliefd te zijn.

 

Welke grenzen stel je om ervoor te zorgen dat je én integer bent én de meest genereuze veronderstelling maakt over anderen?

Reactie schrijven

Commentaren: 0