natuurcoaching

Het inspirerende en ontspannende effect van de natuur maakt elke wandelcoaching de moeite waard. Er komt rust en ruimte in je hoofd. Je kan beter hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Je herkent patronen en krijgt nieuwe inzichten geïnspireerd door wat je onderweg tegenkomt. 

  

Aan de grondslag ligt het herstellend effect van de natuur. Verschillende wetenschappelijke theorieën verklaren deze herstellende effecten.  Rachel en Stephen Kaplan ontdekken tijdens decennia van onderzoek naar de effecten van de natuur, 4 elementen die een rol spelen: being away, so'f't fascination, putting in perspective en pleasing our senses.

Het ervaren van sensaties maakt dat je loskomt uit dagelijkse beslommeringen. Een ervaring waarin ruimte komt om te verstillen en te voelen welke gedachten, lichamelijke spanningen, emoties op de voorgrond komen of sluimeren.

De ongerichte aandacht helpt om je batterijen weer op te laden. Tijdens je werk gebruik je vaak gerichte aandacht wegens vaak cognitief veeleisende taken. Daarboven komen nog eens de werkdruk, stressprikkels, lange werkdagen, onzekerheid. In de natuur kan je zonder er moeite voor te doen deze cognitieve focus lossen. De aanwezigheid in de natuur zorgt voor een andere focus.